svar

jess. om från i tisdags:
vad fina ni är! ta inte detta på fel sätt nu men jag kände bara att det är något jag måste kommentera..jag vet att ordspråket "man blir som man umgås" inte alltid alls behöver stämma in och i detta fallet tycker jag inte det gör någonstans. dina vänner betyder nog hela världen för dig och ni trvis säkert jättebra tillsammans men jag förstår (ta det inte på fel sätt som sagt) inte hur du kan passa in med de där tjejerna? då menar jag, tankemässigt.. hur ska jag förklara det?! inte för att se ner på dina vänner eller så för de är ju en del av ditt liv, men efter att ha läst din och sedan deras blogg förstår jag inte vad ni kan ha gemensamt. du verkar vara en smart tjej med fötterna på jorden som vet vad du vill samtidigt som du är modemedveten, kan ha kul när du vill och gör vad du känner för. men de där tjejerna, nä jag vet inte..det ser ut som att ni är på en helt annan nivå, det är tusen kilo puder, smink, spruta in saker i läpparna och bara massa fest och tupering av håret (hon där blonda dvs.) när det gäller dem. och du verkar ha jävligt mycket mer i huvet än att bara tänka på det. nä som sagt, ännu en gång, ta det inte på fel sätt, bara något jag tänkte på.. och du behöver inte publicera denna kommentaren om du inte vill:) ta hand om dig!

SVAR: Jag vet inte riktigt var jag ska börja haha. Men jag kan börja med att säga att jag inte tar din kommentar på fel sätt! Det är snarare tvärtom, jag är glad över att mina läsare ser mitt "riktiga jag" här på bloggen. Jag har helt enkelt valt att kretsa min blogg kring mitt riktiga liv och min vardag. Det ni läser är ju "jag".

Det som du har skrivit i kommentaren har jag hört många gånger förut. Jag har ofta fått frågan "varför umgås du med just DEM vännerna hela tiden? Hur kommer det sig att just DEM är dina bästa vänner?". Svaret är faktiskt inte så svårt; jag älskar dem och jag trivs med dem helt enkelt! Jag har jättekul tillsammans med dem. Och vissa har jag ju känt ända sen jag var jätteliten! Vi har faktiskt mer gemensamt än man kan tro.
Men ja, sanningen är att jag inte passar in bland mina tjejkompisar till 100%, och det kan mina vänner också bekräfta haha. Men jag är såklart också en tjejig-tjej precis som mina vänner, men allting handlar om prioriteringar!
Jag fixar mig också när jag ska gå på t.ex. disko, men jag behöver inte fixa mig mycket för att känna mig fin. Jag behöver liksom inte mycket för att bli nöjd.
Jag tycker alltså att mina vänner är skitsnygga när de fixar sig, men jag själv behöver inte gå så långt för att må bra.
Jag har alltid varit såhär. Jag har umgåtts med min "motsats" i hela mitt liv, och det började väääldigt tidigt. Jag har alltid haft fötterna på jorden och varit ambitiös och tagit skolan på stort allvar, men jag brukade aldrig umgås med folk som var precis som jag själv haha. Fråga mig inte varför.. haha. Och detta har ju hängt med hela livet. Just därför har jag också lyckats stå emot all grupptryck. Jag har alltid varit mig själv och kört mitt eget race, oavsett vem jag har umgåtts med. Jag har exempelvis fått höra vissa kommentarer jäääättemånga gånger. "Varför är du så vit, varför solar du inte?". Svar: Jag hade såklart hellre velat vara brun men jag tänker inte gå och sola bara för att alla andra hela tiden påpekar det.
Har även fått höra "shit, ska du plugga i Polen i 6 år? hur fan pallar du? kommer du inte få ångest?". Svar: Har man drömmar så har man.
Just därför har jag också fått mycket respekt, för jag har aldrig varit någon jobbig och divig människa som bara är ute efter uppmärksamhet från allt och alla.

Jag tycker såhär: Man ska alltid vara sig själv, och man ska aldrig döma människor i förväg. Om jag hade dömt folk i förväg så hade jag antagligen inte haft samma vänner som jag har idag.
Och man ska heller aldrig ändra på sig bara för att man är med olika sällskap. Och bara för att man är med en grupp människor som är annorlunda så ska man aldrig ändra på sig bara för att passa in och få samma sorts uppmärksamhet.


Kommentarer
Postat av: Maria

Till denne Jess:



Jag måste bara kommentera.



Vad vet du om DEM??? Skäms du inte att skriva så nervärderande saker om andra människor som du inte ens känner? Är man mindre begåvad för att man sminkar sig "ett kilo "enligt dig.Varför ska man inte kunna sminka sig och sola för att känna sig extra fin? Man är ju förfan kvinna människa? Ska man be om ursäkt för att någon ser bra ut också? Och vad vet du om inte någon av tjejerna har en hudsjukdom som gör att hon måste sola oftare? Och sminket vad vet du om att någon av tjejerna har dålig hy där man måste dölja extra med smink? Detta är ingen ursäkt men att man inte får vara kvinna för dig så operera dig till man så kanske du ser det annorlundare än du gör idag. Allt detta är endast en avundsjuka från din sida. Gör något åt dig själv så slipper du reagera på något som är naturligt. Alla är vi olika och det handlar inte om uppmärksamhet för att man sminkar sig lite extra utan det är för att man kanske vill känna sig extra fin när man ska ut. Vissa har klädintresse och vissa har sminkintresse. SÅ DET HANDLAR INTE OM ATT MAN ÄR MINDRE VÄRD ELLER BEGÅVAD FÖR ATT MAN VILL SE BRA UT OCH FÅR MAN UPPMÄRKSAMHET FRÅN ALLMÄNHETEN ÄR JU BARA DET ETT PLUS.

2010-08-09 @ 14:48:09
Postat av: Anny

Till dig "Maria"



Herregud, hon bara frågade? Varför sitter du där bakom din skärm och brusar upp, haha? :S Mygod..

Hon sa ju till och med att inte Ajnaz skulle ta det på fel sätt, and she didn't. Så chilla lite så kanske du mår bättre.



How eveeeeer, så tycker jag att du är en riktigt skön person Ajnaz. Du verkar vara en helt underbar vän och jag vet att du kommer lyckas med dina drömmar om du bara fortsätter i de spåret du är i nu. Du är så grym!!

2010-08-09 @ 15:22:56
Postat av: Jess.

Maria: Eh va?! Var någonstans skriver jag att "man inte får vara kvinna" att man inte ska sminka sig och klä sig fint osv. osv? Det har jag inte ens nämnt. Jag undrade bara hur människor med så olika (så som det uppfattas i bloggen iallafall) intressen kan ha så mycket gemensamt. Jag ser inte ner på någon och jag accepterar alla människors val i livet och alla får göra precis vad de vill och vad de känner för!



Jag menade bara på att Ajnaz verkar tänka liteeeee (mycket) längre i livet än vad dem gör så jag undrade hur de kan ha så mycket in common. Get it? Avundsjuka? Haha på vad, berätta gärna? Och varför tar DU så illa upp?



Att kunna festa, gå ut, ha kul med sina vänner samtidigt bry sig om sitt utseende och vara modemedveten, köpa snygga kläder och ta hand om sig och sin kropp samtidigt som man har som mål i livet att plugga vidare är något att beundra! Precis så har jag uppfattat Ajnaz som person och hennes planer i livet. Hur hennes vänner är som personer vet jag inte och jag känner inte de, men som jag nämnde, utifrån deras EGNA bloggar märkte jag stora skillnader vad gäller ambitioner och prioriteringar, och därför blev jag intresserad av hur människan egentligen fungerar, hur det kommer sig att vi är så olika men tydligen ändå så lika. Så, Maria, kom inte och säg till mig att jag ska skämmas över något jag inte ens sagt. Jag har fått mitt svar från Ajnaz så din kommentar var ju totalt onödig. Peace!



Ajnaz: Tack för ditt svar! Dina vänner verkar faktiskt vara sköna tjejer. Jag menade som sagt inget illa, bara undrade. Egentligen ser jag inte er som motsatser överhuvudtaget och man kollar till saker ni gör och hur ni umgås osv men hur ni skriver och vad ni skriver om fick mig att tänka till..vad har ni gemensamt egentligen? hehe. Och självklart att man ska ha drömmar och jag hoppas dina uppfylls, verkligen. Men vill man så kan man som sagt! Lycka till med allt! =)

2010-08-09 @ 19:25:38
Postat av: marina

all respekt till dig Ajnaz!

2010-08-09 @ 21:55:11
URL: http://marinaadriana.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0