frågor och svar

Anonym om Godnatt:
va jobbar du med


SVAR: Jobbar för Norbridge AB som telefonförsäljare :) säljer främst underkläder till både män och kvinnor, men det varierar!

Anonym om Godnatt:
hur mkt kostar pälsarna? typ en stor vit päls

SVAR: Det är väldigt blandat. Jag frågade bara pris på två olika pälsar, och den ena var vit tror jag. Den ena kostade 180 och den andra kostade 260. Alla pälsar är väldigt fina och finns i olika storlekar och färger. Priserna borde inte vara mer än 500 kr i alla fall. Gå gärna dit och kika :)

Anonym om Tjenare:
här e en fråga till dej
har du kollat hemsidan jag tipsade om?


SVAR: Ja, det har jag faktiskt. Jag har inte läst igenom allt på sidan, men det jag läste var VÄLDIGT bra, så jag kommer definitivt titta in där igen vid ett senare tillfälle :)
www.lockig.se

Anonym om Tjenare:
hej.. undrar när du tror du kommer ta ditt körkort? har precis börjat och vill veta ungefär hur allting tar, och hur mycket privat du kört och även på skolan? kram


SVAR: Den här frågan har jag svarat på tidigare, men om du väntar till imorgon eller tisdag så ska jag svara på din fråga i ett videoinlägg istället. Det är ganska komplicerat att skriva ner allting, så det blir lättare om jag berättar istället :) titta in igen i veckan!


snackkk

Usch är väldigt seg idag.. orkar inte blogga heller. Har en del grejer jag måste göra idag, bl.a. plugga körkortsteori, men jag är skittrött.. orkar inte resa mig från soffan.
Igår var jag hemma hos Böös (nicoles pojkvän) tillsammans med heeela gänget. Vi var nog 15 stycken haha, men det var jättekul i alla fall, galningar haha! Jag var nog där från kl 11 till halv 4 på morgonen, så jag har inte sovit så himla mycket inatt..
Och i förrgår var jag som sagt på Mascot med Jasmine och Nicole :) det var ganska tråkigt på Mascot. Där fanns inga kända ansikten och jag tror åldern var 25+ eller nåt.. men vi var ändå där en stund innan vi åkte hemåt.

nu ska jag fortsätta se på TV



Förresten. Är skitirriterad över en grej. All min körning kommer skjutas upp tack vare vädret, och det känns så otrooooligt jobbigt. Jag vet att jag inte är HELT redo, särskilt inte med teorin. Men det har inte snöat såhär mycket på flera år, men just DET HÄR året måste det snöa varje dag.. vilken otur.

Mitt problem är att jag måste köra landsväg med körläraren INNAN han skickar iväg mig till lilla uppkörningen och därefter uppkörningen. Men han vill bara köra landsväg med mig om det är rent på vägarna, och jag har en dubbellektion nu på tisdag, och det kommer ju INTE vara snö-fritt då!! Så om jag ändå går på lektionen så kommer vi köra inne i stan istället, vilket jag INTE behöver träna på just nu. Det är bara slöseri med pengar och tid. Jag funderar på att avboka lektionen och boka in den till slutet av Februari istället och hoppas på att det mesta av snön försvinner tills dess..
Min poäng är att jag inte kan boka in teori & uppkörning förrän jag har kört landsväg med min körlärare. Och det är såååå himla onödigt, för jag behöver inte ens öva på landsvägskörning! Jag har fan kört till Växjö (dock bara 50 minuter) där det är landsväg hela vägen!!! 

Min pappa tycker att jag ska boka in teori & uppkörning PRIVAT istället. För då behöver jag inte vänta så länge för att få köra landsväg med körläraren. Och jag kör dessutom bättre med bilen här hemma. Men jag vet att inspektörerna är strängare mot dem som bokar uppkörningen privat. Så jag vet inte vad jag ska göra...
Antingen bokar jag in saker och ting PRIVAT, eller så väntar jag..


sleeeepy

Tränade på Friskis innan tillsammans med Jasmine. Det var uuuunderbart att få träna!!
Sprang på bandet i 10 min, crosstrainern i 10 min, cyklade i 10 min, tränade ben och rumpa på olika maskiner, avslutade med 10 minuters promenad och streching. Känns så himla bra nu.

Måste börja påminna mig själv om den underbara känslan EFTER att man har tränat. Då kanske jag går på gym oftare haha.

Ikväll ska jag till Mascot med Jasmine och Nicole. Är jättetrött och känner mig inte så sugen på att gå ut i detta väder (snöstorm). Men jag tror ändå att jag sticker ut, orkar inte sitta hemma heller egentligen..


godmorgon

Har precis vaknat. Ville bara snabbt skriva om gårdagen.
Träffade en killkompis en kort stund, och därefter åkte jag hem till Jasmine. Vi gick till Sushido och åt sushi, MUMS! Sen åkte vi hem till mig i Oxie.
Påväg hem till mig hyrde vi också en film - LA Gigolo - som var ganska så rolig, men slutet var så otroligt dåligt att jag ville dö (typ).
Vi köpte även med oss yoghurtdryck och chokladdryck, WIHOOO

Nu ska vi äta frukost, adjö



fler bilder kommer sen


Tjenare

Nicole är KING! Ni som följer hennes blogg har kanske märkt att hon har börjat med en ny och jätterolig grej. Hon svarar på alla sina läsarkommentarer i ett videoinlägg! Jättesmart!

Jag får inte så många frågor av er läsare, och det är inte så konstigt egentligen, för jag brukar ju oftast bara skriva vad jag har gjort under dagarna osv. Brukar inte dela med mig av så intressant information..
Men jag tänkte såhär; Jag svarar inte på några frågor på ett tag, och om ni har några frågor (vad som helst) så ställ dem nu, så svarar jag på alla i ett och samma videoinlägg om ett par dagar. Har ändå inte videobloggat på flera månader.

Snart börjar VÄNNER på tv, wihoo!


<3

Ahh.. jag mår så bra just nu. Mamma kom precis upp till mitt rum och pratade med mig.. jag har ju bestämt mig för att ansöka till läkarlinjen i Polen eftersom att det är min dröm. Jag är redo att flytta till ett nytt land, vara i en ny omgivning, träffa helt nya människor, starta mitt liv på riktigt osv. Det ENDA jag är rädd för är att jag inte kommer klara utbildningen.. men den rädslan har ju alla i början.
Min mamma sa att jag ska göra precis det jag vill, sålänge jag är lycklig och får den framtiden som JAG själv vill ha. Hon sa att jag inte ska göra något "bara för att" göra mina föräldrar stolta. Hon sa att dem är stolta oavsett vad jag gör, det spelar ingen roll vad jag jobbar med i framtiden. De är bara glada att ha mig som dotter. Blev så tårögd, älskar mina föräldrar <3.
Jag kommer att klara utbildningen sålänge jag kämpar och är motiverad.

Min dröm är att vakna upp varje morgon om ca. 7 år och tänka: detta är det bästa som finns i hela världen, jag hjälper människor varje dag, jag är en läkare.


Godnatt

Imorgon har jag körlektion mellan 13.35-15.00 (om dem inte ställer in lektionerna pga. vädret, har hört att det ska bli snöoväder..).
Efter körningen måste jag typ SPRINGA till Komvux och försöka hinna prata med någon utav deras Studievägledare. De har besökstider fram till 16.00 så jag hoppas att jag hinner.. måste få det gjort!

Därefter ska jag kanske till smuggelaffären och kolla på pälsar. Såg ett antal stycken i söndags men jag ville inte köpa någon just då. Får se ifall jag hittar någon speciell imorgon :)

Sen blir det jobb från 17-21!

Får se om jag hinner blogga innan jag börjar jobba imorgon, men bilder blir det i alla fall på kvällen när jag kommit hem!

Godnatt gott folk!


tisdag

If you fall for me, I´m not easy to please
I might tear you apart
Told you from the start, baby from the start




mums.. dagens sushi
 


Igår


Igår när vi övningskörde runt hela Malmö


The famous bridge..


Satt kvar i bilen medans pappa och hans kompis gick ut för att ta bilder hahah


shopping..


Jeans skjorta.
Jätteljust jeans tyg, ser nästan "ljusblå-vitt" ut


Svart smalt skärp
skinnimitation


Lång tröja


3-pack svarta hipsters


Rosa midjekjol


Lila-blå lång tröja/klänning
(Bytte den svart/vita som jag köpte förra veckan).


skrev alla färger eftersom att bilderna blev otydliga och visade fel färg


SKÄNK PENGAR!

Malak om SKÄNK PENGAR TILL HAITI!:

Hej där!

Skicka 10katastrof till 72950 så skänker du 10 kr, om du enbart skriver katastrof skänker du 50 kr!
Kram

SVAR: Åhh tack! Jag skickade dock "Haiti" till 72900 istället. (Skänkte 50 kr!)

NI SOM LÄSER DETTA. Alla har råd att skänka 50 kr, eller åtminstone 10 kr. En cheeseburgare kostar 10 kr. Och alla ni som läser min blogg har definitivt råd att köpa en cheeseburgare.
Som Kenza skrev på sin blogg: Om ni inte har pengar på mobilen så kan ni ge 10/50 kr till någon ni känner och skänka pengar från DERAS telefon.
Om ni ändå sitter där och tänker "Varför ska jag skänka pengar till dem, jag känner inte dem, naturkatastrofer händer överallt, Haiti är bara EN av många platser, dom får säkert tillräckligt med pengar från andra rika människor".
Ja men vet ni vad? Det handlar om att göra något bra och hjälpa till, oavsett land och situation. 
Hjälp till när ni har chansen.


Söndag

Har varit upptagen hela dagen!
Vaknade, övningskörde med pappa i 2-3 timmar, hämtade upp en av pappas bekanta (som kommit från Iran och ska plugga här), jag körde runt i hela Malmö (Utkiksplatsen, Limhamn, Bunkeflo, inne i stan osv).. och till sluuuuut så åkte vi tillbaka hem.
Efter en kort stund kom även Pegahs familj hit, så vi har ätit middag osv. Ja, ni vet, family & friends stuff! Trevligt !

Har tagit en dusch för en stund sen. 
Gjort hårinpackning, lagt ansiktsmask och nu ska jag strax smörja in mig :)

Puss o kram, snart börjar Vänner på Danmark TV2

Imorgon har jag en del ärenden, bl.a. på Komvux och Stadsbiblioteket! Förhoppningsvis hinner jag med allt jag måste göra!

IGÅR:


Innan övningskörningen


Landsvägskörning ute vid Bara / Torup


Den jäveln körde om mig. Hatar sånt. Hahaha


Påväg mot Oxie! Vacker bild, eller hur!!


SKÄNK PENGAR TILL HAITI!

fan, skulle precis lägga in bilder på bloggen men jag råkade stänga av den externa hårddisken där bilderna är..
datan är skitseg.. orkar inte sätta på hårddisken igen..
det får bli imorgon!

har bara varit hemma ikväll. tråkigt men mysigt samtidigt.
tittade på Hope for Haiti-galan eller vad den nu hette, hjärnan står helt still! eller hette den Help for Haiti?
Never mind.
blev verkligen berörd. kan erkänna att jag inte ALLS har följt nyheterna den senaste tiden, så jag har inte tänkt så mycket på saken.. men nu ska jag definitivt skänka lite pengar!
ska göra det så fort jag ser den där TV-reklamen igen.
om ni har något sms-nummer där man kan skänka pengar, skriv i kommentarsfältet!!

Har dessutom ett antal tröjor som jag vill skänka. ge tips om ni har några!
godnatt!!


Lördag

Har övningskört sen kl 13 idag. Körde i nästan 2 och en halvtimme. Mamma följde också med, så vi gick och handlade en massa mat samtidigt. Kylskåpet har stått helt tomt de senaste dagarna haha.
Efter att ha kört i stan ett tag så körde vi till Bara och stannade på Argiies parkering (hahaha) och sen körde vi vidare till Torup och därefter hem till Oxie. Jag ville öva lite landsväg eftersom att jag ska köra landsväg med körskolan på onsdag.

Ikväll blir nog ännu en hemmakväll. Känner inte för att gå ut alls. Har ont i huvudet, och det hade jag igår också.. vet inte varför, men det är inte så himla trevligt i alla fall..

Pappa ska jobba ikväll och mamma ska på fest, så jag är ensam hemma.. inte så kul nä.
Och jag har ingen sån "sladd" som gör att man kan koppla TV´n till datorn. Och jag hatar att se film på datorn, så jag funderar på att sticka och hyra någon film senare..
Ska ha en mysig kväll med mig själv =D


New in!


HAR KÖPT
"Klänning" med uppsydda sidor.
Kommer antagligen byta den till ROSA istället, utan ränder. Fint till sommaren och sådär :)


HAR KÖPT
Rosa glittrig klänning med "stor" öppning där bak. Den är dock lite genomskinlig, och det blir jättefult att ha ett linne under. Så jag kan tyvärr inte använda den så som jag hade planerat.. 
Jag kan i och för sig ha svart BH under, men då måste jag använda leggings också. Ska kanske lämna tillbaka den. Vi får se..

 
EJ KÖPT. Samma klänning i svart. Den svarta var också genomskinlig.. skit fattigt.


EJ KÖPT
Ville ha denna, fast den var för stor..


HAR KÖPT
 i LOVE them. Även om kvalitén suger


DANS DANS DANS

Just det!
Har anmält mig till 2 danskurser som börjar nu i februari! Så jävla nice!
Reggaeton - steg 1
Orientalisk dans (magdans) - avancerad

Ska ringa dom om några dagar och se till så att de har fått min anmälan.

Eftersom att jag ÄLSKAR att dansa så ville jag först skriva upp mig på 3 kurser. Men sen tänkte jag såhär.
En danskurs består av 12 danstillfällen, och kostar 550 kr.
Ett klippkort på 10 gånger på Friskis&Svettis kostar 500 kr.

Och jag har 7 gånger kvar på klippkortet som jag har IDAG. Om jag köper ett nytt klippkort (när det nuvarande är slut) så kommer jag kunna träna där sammanlagt 17 gånger !!
Så det blir bara bättre !!!

När jag kommer igång med dansen så kommer jag också komma igång med Friskis. Och båda träningsställena ligger vid Heleneholm! Så jag kan typ gå på friskis efter att jag har varit och dansat. Eller tvärtom!

AHH jag ser fram emot det! Har så mycket motivation just nu!

Jag vet att jag har pratat om träning tuuuuusen gånger tidigare och aldrig gjort något åt saken. Men när det gäller dans så kan jag säga EN enda sak: Man måste BINDA FAST mig i en stol för att jag ska missa ett danstillfälle!


Hellow there

God kväll !

Idag vaknade jag ganska sent. Inte så konstigt med tanke på att jag gick och la mig halv 4 inatt.. måste sluta upp med det.
Hoppade in i duschen, tittade lite på TV, kokade ägg och åt en rejäl "frukost", och därefter åkte jag in till stan för att jobba:). Och jobbet gick bra idag!

Imorgon jobbar jag igen. Men jag ska försöka hinna till Komvux innan för att titta lite på anslagstavlan. Vill se ifall någon säljer boken som jag behöver till Psykologi A.. annars får jag väl köpa den i butik, no problem!

Vill gärna titta på Ghost Whisperer.. men nerladdningen går så jävla segt, så jag väntar hellre tills några avsnitt är färdiga.

Ska göra något vettigt istället och börja plugga körkortsteori! Nu stänger jag av datorn, hajdo!


Mums.. vill ha..
(från i söndags)


rensning i garderoben!

Alltså, alla gamla tröjor har blivit magtröjor nu!! Det hade varit roligare om de var FÖR LÅNGA, för då hade jag kanske kunnat sy upp vissa tröjor. Men ja.. de har ju blivit för små för mig. Och det är inte så konstigt med tanke på att jag har haft dem i fleeera år..

Första tanken som slog mig var "vilka konstiga butiker har jag köpt dessa tröjorna ifrån???". Sen tittade jag på lapparna på alla tröjor, och alla är köpta från H&M och MQ! Snacka om att "modet förändras"! hahah

Jag skäms nästan lite grann över att jag har BEHÅLLT alla dessa plaggen så länge haha..

Här är några:



FÖR KORT



FÖR KORT
och jag kunde knappt andas för den satt så jävla trångt runt halsen?!? kunde knappt få in huvudet



FÖR KORT och PRICKIG



FÖR KORT
och allmänt konstig tröja :S



(SKA EJ SLÄNGA DENNA)
Jag tyckte faktiskt att denna rosa/vita var ganska söt. Kan tänka mig ha den på stranden med ett par vita korta shorts :). Eller med min rosa bikini



Varför orange? VARFÖR?! Jag hatar ju orange idag. Annars var blusen ganska snygg



(SKA EJ SLÄNGA DENNA)
Detta linne ger mig turkiet-2008-minnen!
Jag köpte detta tubtop linnet inför resan, för jag ville ha ett svart och tunt linne. Men jag har faktiskt inte använt det sen dess.. konstigt.



jag skrattade i alla fall en hel del framför spegeln hahah.
vad tyckte ni?


Tisdag

Idag har jag haft psykologi A på Komvux - första lektionen. Sjuuuuuukt intressant! Idag gick vi dock bara igenom vad vi ska läsa och sådär i kursen, alla områden osv.
Kommer ha så himla kul (hoppas jag). Jag ville bara sitta och lyssna på läraren i flera timmar.

Därefter åkte jag hem och somnade framför TV´n efter någon timme. Sov från 16-17 då mamma kom hem från jobbet, sen har jag mest latat mig framför datorn och rensat i garderoben. Ska strax lägga in bilder på några gamla och skitskumma tröjor som jag har hittat (och som jag ska slänga).

Från igår när jag rensade i hela rummet: 


Slängde en massa smycken, bl.a. dessa fjortis/GB-smyckena som jag (faktiskt) använde fram till högstadiet HAHA



godnatt

De 2 senaste timmarna har jag rensat mitt rum och slängt en massa grejer.
Har slängt en massa papper, rensat i alla lådor som var fyllda med gamla tidningar och skräp. Har slängt och sorterat en massa sladdar och skivor till datorn. Nu ligger 90 % av allt onödigt skit i papperskorgen :). Allting ligger på sin rätta plats.. skönt!!

Kvar att gå igenom & rensa:
Hela garderoben
Smink & alla tillbehör
Datorn

Är trött och har fått huvudvärk..
Godnatt gott folk:)

Imorgon startar Psykologi A - kursen! looking forward to it :D


frågor och svar

Anonym om SVAR! Långt svar haha:
vet du vad snittet ligger på om man vill komma in på läkarlinje i polen, rumänien osv?

SVAR: Jag har faktiskt ingen aning om hur det fungerar med snitt och sådär =/. Men jag säger till så fort jag tagit reda på det! Det jag vet hittills är att man gör ett intagningsprov, i alla fall om man ansöker till Gdansk i Polen. Och sen adderar dem ditt resultat med ditt snitt från gymnasiet. Något sånt var det.
Har heller ingen information om Rumänien, för jag har inte kollat upp informationen därifrån..



sara om home at last:
hej, =) jag fyller 18 i september och ska börja övningköra nu i slutet av månaden, jag undrar när du börja övningköra ?? och hur lång tid det tar tills man har fått körkort... tacksam för svar =)och lycka till med körkortet.

SVAR: Hm.. såhär såg min körning ut:
Första körlektionen: i början av september 2009.
Jag körde 25 körlektioner fram tills slutet av oktober, och därefter ansökte jag och pappa om handledartillstånd. 
Vårt tillstånd kom efter en månad, i slutet av november, så jag körde inte alls på en hel månad.

Jag har kört ca. 20-25 timmar med pappa (plus en körlektion på körskolan) sen vi fick tillståndet. Ja, jag har skrivit upp allting haha. Så jag har alltså sammanlagt kört 26 lektioner + 20-25 timmar privat. Och jag började i september förra året. Så det har tagit mig 4 månader (räknar bort månaden då jag inte körde alls).
Jag är i princip färdig med allting nu. Måste bara ta tag i teorin, annars är körningen snart "färdig" om man säger så..

Mitt tips är att skaffa handledartillståndet INNAN du börjar köra (om du ska köra privat också alltså). Därefter borde du börja på körskolan med ca. 10 lektioner så att du lär dig grunderna och kommer ut i trafiken. Och sen kör du BARA privat ett tag..
Jag körde 2 månader med körskolan, och 2 månader privat. Men jag har kört mycket MER privat, för jag slipper vänta på lediga lektionstider osv. Jag kör liksom 2-3 timmar varje gång jag övningskör med pappa. Det motsvarar typ 5 körlektioner.
Så jag rekommenderar blandad körning (fast MER privatkörning än vanliga körlektioner).
Om du kör i normal takt och pluggar teori ganska regelbundet så tar det kanske 4-6 månader från start till slut :). Men du kan ju ta det lugnt med körningen för du fyller ju år om ca 9 månader! Du har börjat i god tid ! :D


måndag

Sticker till stan nu!
Jag har en massa ärenden att utföra osv.
Har dubbel körlektion och måste dessutom gå till Komvux.

hajdo!


bilder från 15 jan

 










g.o.d.n.a.t.t.

Tjooooosan!

Ska gå och lägga mig nu. Det är egentligen ganska tidigt för mig. Jag har ju gått och lagt mig vid 3-tiden de senaste veckorna haha. Men jag måste ändra på sovvanorna, och ikväll blir en bra början!

Har varit med familjen idag.. vid 2-tiden åkte vi hem till Pegah och hennes familj. Vi åt goood mat - ashe dough MUMSSS (bara iranier vet vad det är för något). Det är typ en "soppa" som är superjobbig att tillaga, så därför brukar vi inte äta det så ofta. Och varje gång någon brukar laga det så bjuder de över vänner och sådär :)

och jag övningskörde dit och tillbaka, och det gick jättebra idag!!


home at last

Skönt att äntligen vara hemmaaaa!!!
Jag sov jättedåligt inatt så jag vaknade runt 12 idag och var totaaaalt utmattad..
men var tvungen att stiga upp för jag skulle övningsköra med pappa.
Det slutade med att mamma också följde med, och vi körde till IKEA.. handlade lite där.. fikade lite.. sen åt vi på persisk restaurang.. och vi var hemma vid 5-tiden..
kl 7 var det dags att åka in till stan igen.. köpa biljetterna till Avatar.. fika på Espresso House.. och sen var det dags för film!

Avatar var såååå bäst. Jag är duktig på att skriva en massa onödigt skit, så jag skippar det denna gången.
SE FILMEN! Det är allt jag har att säga. Jag såg den inte i 3D, men jag funderar på att göra det också. Så se den i 3D om ni får chansen, kan tänka mig att det blir en bättre upplevelse !!

Dags för White Noise på TV snart :) skräckis OoOooO


BULLLL

har nyss lagt in en bild på min "outfit" på facebook. vet inte varför, men jag kände för det haha. har även lagt in bilder på mig och jasmine från tidigare ikväll, så ni kan väl titta där (om ni har mig som vän alltså).

vi var på Deep och det var så jävla tråkigt ikväll!! förra gången var mycket roligare!
jag dansade med "känsla" under kanske 3 låtar ikväll haha, och två av dem var typ MJ låtar. jag var jätteseg ikväll, ville bara hem till min säng haha

så nu ska jag sova!
bilder kommer imorgon någon gång. jag ska nog övningsköra när jag har vaknat, sen får vi se vad som händer under dagen.
imorgon kväll = AVATAR på bio med mamsen :D






jasmine i sin Mcdonalds tröja hahaha hejjjjjl sööööuut


idag







Det gick bra på Komvux. Blev dock inte antagen till Medicinsk Grundkurs och Danska 1, vilket är jättesynd. Men på måndag ska jag ändå ansöka om restplats, för man vet ju aldrig ifall någon ångrar sig och hoppar av just de kurserna.

Sitter och tittar på Doctors och funderar på hur jag ska planera min dag..


lite av allt

Tänkte bara lägga upp ett snabbt (och medel-långt) blogginlägg innan jag stänger av datorn. Vet att bloggen blivit supertråkig, men jag har inte gjort något ÖVERHUVUDTAGET de senaste dagarna så jag har inte haft något intressant att skriva heller..

Igår hade jag en dålig dag.. men idag har varit en bra dag! Övningskörde bl.a. med pappa, och vi pratade om en massa olika saker under typ HELA bilresan. När vi tog en paus på Mobilia kunde jag inte ens komma ihåg att jag hade kört? Jag kunde inte komma på VAR vi körde ens?! Blev först jätteorolig för jag trodde att jag hade varit okoncentrerad under hela körningen. Men min mamma sa senare att det är en riktigt positiv grej.  För nu kan jag liksom göra flera saker samtidigt när jag kör, det har blivit "automatiskt" om man säger så. Blev stolt över mig själv! :D

Har också kollat upp Aktiv Ungdoms dansschema i vår. Ska skriva upp mig på två danskurser - Orientalisk och Reggaeton/Dancehall. Det blir dans 2 gånger i veckan då! Skönt att få röra på sig och ha KUL samtidigt. Ser fram emot det !! (om det finns lediga platser kvar alltså).
Har dessutom 8 gånger kvar på kortet att träna på Friskis, så det känns bra! När jag kommer igång med dans så kommer jag även komma igång med friskis. Det är alltid så när man börjar motionera igen..

Okej det var dagens nyheter haha..
Imorgon
ska jag vara på Komvux kl 11.30, det är informationsmöte för nya studenter. Hoppas att några snygga killar ska läsa Psykologi A .. höhö.
Därefter tänkte jag sticka till körskolan och prata med dem och försöka boka in teori/uppkörning (om de låter mig?).
Sen ska jag kanske lämna ut ett antal CV på dem ställena som jag har kvar på min lista. Jag ville inte lämna ut några över jul/nyår, så nu är det dags att försöka igen!!

(lovar er bilder imorgon!!)


SVAR! Långt svar haha

Anonym om my dreams..:

Jag undrar, hur mycket hade du i snitt då du gick ut gymnasiet? hur mycket måste du höja dig, och vart någonstans vill du plugga till läkare? det är ju så svårt och komma in i Sverige. hade varit kul om du kunde berätta lite mer om det.. vill också bli antingen läkare eller tandläkare så hade varit jätte intressant om du kunde svara!

SVAR: Alltså jag gick ut med ett snitt på lite mer än 17. De enda utbildningarna i Sverige som jag är intresserad av (som jag kan komma in på) är Apotekarprogrammet och Civilingenjörutbildningen (med inriktning Bioteknik). Och vad jag vet så är jag redan behörig till båda utbildningarna (vet dock inte ifall det kommer ändras till hösten 2010). Så jag kommer ansöka till båda utbildningarna i höst, så att jag har alternativ ifall jag inte blir antagen till läkarlinjen.
Så jag ansökte faktiskt bara till Komvux eftersom att jag är intresserad av att läsa vissa kurser som jag inte hann läsa på gymnasiet (bl.a. Psykologi A). Jag har dessutom saknat att plugga i överlag, så det är en annan anledning till att jag ansökte till Komvux.
Om jag skulle ansökt till läkarlinjen i Sverige så behöver jag ju 20,0 i snitt, och som du säkert vet så hade jag blivit tvungen att läsa upp ALLA ämnen som jag INTE fick MVG i, och det hade tagit mig lååång tid. Jag hade ju kunnat satsa på det alternativet, men jag är inte villig att lägga 1-2 (kanske 3) år på att plugga upp en massa ämnen. Så jag har bestämt mig för att söka till läkarlinjen i Polen istället.
Jag kommer också ansöka till Danmark, för det gjorde jag även förra året, men jag blev inte antagen då. Läkarlinjen i Århus (Danmark) hade intagningskrav på 16,4 i snitt, och jag trodde därför att jag skulle bli antagen dit, men det blev jag inte. Jag hade behörighet och allt, men jag hade antagligen bara otur..
Anledningen till att jag vill söka till Polen är eftersom att jag har blivit intresserad av deras universitet och deras rykte. Utbildningen på vissa universitet i Polen är BÄTTRE än i Sverige, det har jag i alla fall hört.
Jag har vänner i både Rumänien och Polen som går läkarlinjen, och alla är supernöjda, men jag har fastnat för Polen om jag ska vara ärlig. Vi får se hur det blir! Jag har inte börjat med ansökningarna än, utan jag har bara kollat upp en del viktig information hittills. Jag hade tänkt sätta igång med allting om någon vecka eller så.

Skriv ifall du har ytterligare frågor:) jag kommer inte på vad mer jag kan skriva haha


i måndags




tisdag

känner mig superseg idag blää
jag vill till stan, men jag har ingenting att göra där? jag vill inte köpa något, så jag vill helst inte gå runt i affärer då heller. men jag är skituttråkad här hemma =/
känner för att gå ut och köra. men pappa är inte hemma, och jag tänker inte göra något olagligt haha, så det alternativet kan jag också stryka..

väntar på att Doctors ska börja på TV4 plus. därefter ska jag nog plugga lite teori..


my dreams..

Jag har insett att det enda som håller mig positiv är mina framtidsplaner.
Mina drömmar kommer bara gå i uppfyllelse om JAG tar mig själv i kragen och ser till att det händer. Ingen annan kan göra det åt mig. Ingenting kommer att serveras på ett silverfat. Man måste anstränga sig för att få något.

Det jag önskar just nu är att jag får mitt körkort innan sommaren, att det går bra för mig på Komvux, att ansökningarna till läkarlinjen går bra och att jag blir antagen dit, och att jag, min familj & mina vänner är glada och mår bra.


Ghost Whisperer

Nope det blev visst en hemmakväll med kladdkaka och film på TV tillsammans med mamma <3.

Imorgon ska jag (förhoppningsvis) övningsköra, och köpa med mig sushi till mig och mamma :) skitsugen på det!

Beundrar verkligen er som fått körkort på bara någon månad. Ni kanske körde intensivt, medans jag har dragit ut på det lite mer. Men jag har ändå kört extremt många timmar. Förstår inte varför det ska gå så segt.. :(

..Ska nog fortsätta titta på Ghost Whisperer. Finns inget annat o göra. Mamma har gått och lagt sig också.. bull!


Lördaooog

Har nyss varit ute och övningskört med pappa. Det gick bra, som vanligt.
Förutom en gång då jag körde över ett farthinder i 3:e växeln. (Jag visste att där var ett farthinder men jag tyckte inte att den såg så farlig ut).
Och en annan gång då en idiot ville köra om mig på en VÄLDIGT dålig plats, så jag var bara fokuserad på vad han/hon skulle göra. Blev helt borta i tankarna så jag passerade nästan ett övergångsställe där en kvinna redan hade börjat gå ut.. :(. Fick tvärbromsa.

Okej, nu räcker det med mina kör-misstag haha, vad ska ni hitta på idag :) ?
Själv ska jag träffa en killkompis, men jag vet icke när.


Den dära fina koftan

Anonym om Fredag!:
var kommer koftan du ångrade köpa ifrån? VÄLDIGT FIN...:)

SVAR: Den hittade jag på H&M !

Blev faktiskt väldigt stolt över mig själv när jag var inne på H&M.. Jag prövade nog 5 olika plagg som var supersnygga, men jag köpte inte en enda! Men jag önskar dock att jag köpte den koftan..

Hädanefter ska jag bara köpa "speciella" och snygga grejer!
Jag har liksom allt jag "behöver", så jag ska inte köpa fler onödiga grejer såsom basplagg, långa tröjor, leggings osv. ENOUGH is ENOUGH. Måste ju tuffa till min stil lite grann :) Eller vad säger ni gott folk?


Innan Slagt i tisdags!












Bilder snodda från Nicole hihiihi


oldie!


Shit vilken gammal bild!
Rebecca och jag på bussen - juli 2007


Fredag!




Fan, jag ångrar att jag inte köpte denna "koftan". Supersöt ju!!
shit kolla min feta röv i spegeln hahah


Kallt som fasiken!
(i hissen påväg upp till Rebecca)


Dagens köp! I LOVE IT
99 kr :)
Bästa fyndet hittills under mellandagsrean


news

Lite nyheter som jag inte har delat med er:
Har blivit antagen till Komvux, men dock bara till en av kurserna. Är köad till dem två andra.
Jag hoppas verkligen att jag blir antagen till alla 3, för då behöver jag inte få ångest över jobb överhuvudtaget. För då har jag ändå något att göra om dagarna, och jag gör dessutom något NYTTIGT.

Har även kollat upp ALL information om ansökning till läkarutbildningen till Polen. Det är inte så svårt, men det är en jobbig process. Betyg som ska översättas, hälsoundersökning, ansöka om CSN-lån, intagningsprov osv.
Måste fundera en del på det fortfarande. Men det är skönt att jag har kollat upp det mesta i alla fall.


Torsdag

Jag vet att jag inte har bloggat så ofta den senaste tiden. Men jag har inte orkat.
Igår satt jag bara hemma, och jag pluggade även en del teori.
Läste genom den andra halvan av teoriboken (har dock lite kvar). Det var den delen jag tyckte var jobbigast, så nu känns allting mycket bättre. Ska bara plugga lite vägmärken, och därefter bara sitta och utföra en massa test-teoriprov.

Ska strax in och duscha och därefter äta något för jag har inte ätit något än. Vet inte vad jag ska göra idag. Är så jävla uttråkad och klockan är inte ens 3.
Jag skulle egentligen träffa en killkompis ikväll men jag mår inte så bra idag, så jag ställde in det.

BLÄ på denna dagen


Slagthuset igår = kaos

Jag, Jasmine, Nicole, Laura och Dana var hemma hos Jasmine igår och förfestade innan Slagthuset.
Vid 00.30-tiden tog vi taxin dit, och vi såg den extremt långa kön INNAN vi ens var framme.. det var så hemskt..

Vi var jättenära på att sälja biljetterna och gå någon annanstans för att festa, för Slagt skulle ändå stänga kl 03, så det kändes inte lönt att ställa sig i kön. (Vi trodde liksom att det skulle ta timmar tills vi kom in). 
Men vi ställde oss i kön till slut, och det gick MYCKET snabbare än vi trodde, det tog bara 20-30 minuter.
Väl därinne tog det även lång tid vid garderoberna haha katastrof!

Jag tror att klockan blev kvart över 1 när vi till slut kunde gå in och dansa!!

Mycket onödig information hahaha. En sak är säker, TACK OCH LOV att vi köpte biljetterna i förväg!





Fler bilder kommer så fort Nicole lägger upp dem på sin blogg :)


5 januari

Slagthuset ikväll! Ska ta bussen nu 21.36 hem till Jasmine!
Hörs imorgon! :D




woooooooooooooh

Tjenareeeeejjj

Ahh ibland är jag så jävla kräsen. Köpte en pyjamas idag från H&M. Jättesöt och rosa. Det är ett linne och ett par korta shorts. Men nu ångrar jag mig. Vill inte ha rosa. Vill ha ljusblå eller svart pyjamas. Eller jag gillar också rosa, men inte på just DENNA pyjamas. Ska i alla fall lämna tillbaka dem imorgon eller på onsdag.

sitter och pluggar teori nu samtidigt som jag tittar på 2 half men på TV

see ya lataah


redan 4e januari

Orkade inte blogga igår. Låg bara hemma och latade mig haha. Kollade på 5 avsnitt av Ghost Whisperer bland annat :D.

Har precis duschat, och ska ner och fixa mackorna som jag har rostat för 20 minuter sen..
Ska till stan lite senare, ska hem till Jasmine. Vi ska nog gå och köpa biljetter till imorgon till Slagthuset (5 Januari-festen).



Tuff dag

Övningskörde med pappa, en ganska så lång runda. Började köra vid halv 2 och kom hem vid 5-tiden. Men vi stannade bl.a. för att handla mat, och titta runt i affärer på Svågertorp haha.

Kom hem, åt mat, tog det lugnt en stund, gick hem till Rebecca. Där var även Nicole och Jasmine. Vi hjälpte Rebecca med lite grejer. De 2 senaste dagarna har varit jättedåliga för 2 av mina närmsta vänner, men vi behöver inte gå in på några namn :). Allt löser sig till slut..

Efteråt gick vi hem till mig, och vid 12 tiden stack alla hem förutom Jassi för hon ska sova över här ikväll.
Godnatt på er!


Nyårsafton!
























ut o köra

tjenare, hoppas ni hade en bra nyår igår! min var väl ganska okej:)
jag var ganska inställd på att det skulle bli en vanlig kväll, och det blev det också. har aldrig varit en sån där "nyårs-person". ville bara vara med mina vänner, det var det viktigaste.
Anyway! Nu ska jag strax ut o övningsköra med pappa. lägger in bilderna senare! pusss


RSS 2.0