Svar på kommentar: svininfluensan

Alltså ja.. jag vet lite grann om influensan som pågår...
Det är i alla fall konstaterat att influensan har spridit sig. I onsdags hittade man 3 fall av influensan i Tyskland. Och Österrike har 1 fall tror jag. England hade också en siffra som låg runt det.. men Nya Zeeland har fått många smittade på senaste tid. Det ligger på mellan 14-15 eller något sånt.
Jag tror att ungefär 150 personer har dött i Mexico hittills. Men man vet inte om det beror på just influensan eller om det beror på följdsjukdomar ?

Alltså ni vet väl vad fågelinfluensan är? Svininfluensan är en sjukdom som har kommit från fågelinfluensan. Bakterierna i fågelinfluensa-viruset har muterat sig (generna har förändrats) och skapat en ny influensa - Svininfluensan.
Men svininfluensan är inte dödlig om ni tror det. Om man blir behandlad så kan man friskna till, och det har funnits personer som har kunnat friskna till på egen hand. Men om man inte får behandling kan man alltså få lunginflammation, som vissa smittade i bl.a. Mexico har dött av.

Det enda sättet som man kan stoppa influensan på är om de lyckas hitta ett vaccin som man kan ta. Då blir man inte smittad överhuvudtaget. Men det tar ungefär 3 månader innan man kan fixa fram det, så hittills finns bara "virushämmande" mediciner som typ gör att man inte får någon infektion. Men botemedlet gör ingen skillnad på spridningen.

Så ja. Jag tycker personligen att man borde ta det lugnt. Sverige har fått en del av botemedlet som har skickats ut runt om i världen. Det hjälper inte att gå runt med maskar, för ett virus kan spridas ändå. De små rackarna hittar alltid en väg haha

Kommentarer
Postat av: Anonym

tack för rådet du är söt!! men vad är det man ska tänka på?

2009-05-04 @ 19:23:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0